Διαθέτει όλα όσα θα χρειαστείτε κατά τη διαμονή σας, ταβερνάκια πάνω στη θάλασσα, καταστήματα με σουβενίρ και μια καλή επιλογή καταλυμάτων.
Περισσότερες καταπληκτικές επιλογές διαμονής για το ταξίδι σας.
Το κοινό κυπαρίσσι συναντάται σε δύο βασικές παραλλαγές, στο αρσενικό κυπαρίσσι και στο θηλυκό κυπαρίσσι.
Κατά μήκος του λιμανιού θα βρείτε ταβέρνες και καφετέριες και γενικά η περιοχή υποστηρίζει όλες τις τουριστικές υποδομές που θα χρειαστείτε.
Ωστόσο, το τακτικό κλάδεμα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του σχήματος του δέντρου και στην αποφυγή του υπερπληθυσμού των κλαδιών.
Το κοινό ή αειθαλές κυπαρίσσι είναι ένα κωνοφόρο δέντρο που συναντάμε σε πολλές περιοχές της νότιας Ελλάδας να φυτρώνει μόνο του, ιδανικά προσαρμοσμένο στο κλίμα πολλών μεσογειακών χωρών όπως της Κύπρου, του Λίβανου και της Ιταλίας.
Καλημέρα, Επειδή δεν γνωρίζω το νησί, ποιό μέρος είναι καλύτερα να μείνουμε (ζευγάρι με αυτοκίνητο) ? Θα κάνουμε εκδρομές να δούμε όλο το νησί, όμως μας ενδιαφέρει να είμαστε σε μέρος όπου θα έχει κοντά θάλασσα (να μην απομακρυνόμαστε κάθε μέρα) , ταβερνάκια αλλά και γκουρμέ φαγητό (αν υπάρχει) για το βράδυ, περατζάδα για βόλτα κλπ.
Μια κοινή ασθένεια που μπορεί να προσβάλει τα κυπαρίσσια δέντρα είναι η σήψη των ριζών.
Απέναντι από την Αγία Κυριακή είναι ο άλλος μώλος, αυτός του Αγίου Νικολάου, όπου δένουν τα καΐκια όταν έχει καιρό και δεν μπορούν να πιάσουν στο Μώλο της Παραλίας.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του ιδιοκτήτη.
Πριν από την άφιξη των Ευρωπαίων αποίκων, οι ιθαγενείς Αμερικανοί είχαν βαθύ σεβασμό για το κυπαρίσσι. Χρησιμοποιούσαν το δέντρο με διάφορους τρόπους, όπως για την κατασκευή κανό, σπιτιών και κυνηγετικού εξοπλισμού, φρακτών, σκαφών, κατασκευή βαρελιών, κεραμιδιών και επίπλων.
Για να αποφύγετε τη here σήψη των ριζών, είναι σημαντικό να φυτεύετε τα κυπαρίσσια σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος και να αποφεύγετε την υπερβολική διαβροχή.
Στην αρχαιότητα το Κυπαρίσσι ήταν γνωστό με το όνομα Κύφαντα και η ακρόπολή του βρίσκεται επάνω στον λόφο Καστράκι. Τους κλασικούς και ελληνιστικούς χρόνους ανήκε διοικητικά πότε στη Σπάρτη και πότε στο Αργος.
Μπορούν τα κυπαρίσσια να καλλιεργηθούν εκτός υγροτόπων;